Легко, але дуже ситно та смачно: рецепт котлеток з баклажанів та гречки – від м'ясних не відрізнити
Звичайні м'ясні котлети швидко набридають, тому кулінари експериментують. Наприклад, готують страву з овочів та круп, а в даному випадку – з баклажанів та гречки.
Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. До того ж, рецепт виходить дуже бюджетним.
Інгредієнти:
- Гречка 80 г
- Баклажан 190 г
- Болгарський перець 90 г
- Цибуля 130 г
- Часник 2 зуб.
- Яйце 1 шт.
- Панірувальні сухарі 4 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Сушений базилік 1 ч. л.
- Соняшникова олія 4 ст. л.
Як приготувати:
Гречану крупу промийте, залийте водою і доведіть до кипіння. Потім посоліть і варіть 15 хвилин на невеликому вогні до готовності, дайте охолонути.
Очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю та перець — дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.
Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралося масло. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м'якості, 3–5 хвилин. У мисці з'єднайте гречану кашу, що охолола, і всі овочі. Подрібніть занурювальним блендером до однорідності. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.
Потім вологими руками сформуйте дрібні котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.