Легко, доступно та дуже смачно: рецепт сирного печива, як у дитинстві

Легко, доступно та дуже смачно: рецепт сирного печива, як у дитинстві

Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями рецептом ніжного та смачного сирного печива, яке дуже просто готується та багатьом нагадає дитинство.

"Обожнюю це печиво. Мама дуже часто пекла мені його в дитинстві. А вже коли я виросла, то ми пекли його в пекарні, і гості купували його кілограмами", – розповіла шеф-кухар.

Для приготування сирного печива нам знадобиться:

  • кисломолочний сир (краще брати в брикеті, трішки вологий) - 200 г
  • борошно пшеничне - 280 г
  • вершкове масло - 180 г
  • яйце - 1 шт.
  • сода - 4 г
  • цукор і кориця для посипання печива

Холодне вершкове масло натираємо на тертці. Додаємо борошно, яйце, сир, соду та замішуємо тісто.

"Не кидайте одразу все борошно. Трішки залиште. Якщо липне до рук, то додаємо ще трішки борошна. Це залежить від марки сиру. Може знадобитись трішки більше. Тісто має бути еластичне і не липнути до рук", – пояснила шеф-кухар.

Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Після цього розкачуємо тісто на столі, присипаному борошном, і склянкою вирізаємо кола, як на вареники.

Кожне коло тіста кладемо на суміш цукру з корицею та трішки притискаємо, загортаємо цукром усередину, а потім знову в цукор, ще раз загортаємо і останній раз притискаємо в цукор. Добре притискаємо печиво, бо інакше воно розкриється в процесі випікання.

Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом, на відстані одне від одного та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку до румʼяності приблизно на 25-30 хвилин.

Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.

Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.

Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Ленивый картофельный пирог с мясом: быстрый рецепт от судьи "Мастер Шеф" Татьяны Литвиноой

Как осенью обеззаразить грядки на огороде: хозяйки раскрыли уловки

Объяснительная записка в школу: что обязательно должны указать родители

Как правильно подготовить грядки к зиме: опытные фермеры дали важные советы

Эксперт рассказал, почему Запад помогает защищаться Израилю, а Украине – нет: «Небо одно у нас, общее»

Школьника принесли в жертву ради благополучия заведения: задушили во время ритуала черной магии

«Идет этап расплаты»: экстрасенс рассказала, к чему пропаганда уже готовит россиян

По 499 грн за упаковку: супермаркеты резко подняли цены на молоко, сливочное масло и сыр

Паста за 10 минут: "Мастер Шеф" дал простой, но очень вкусный рецепт на обед

Мобилизация на оккупированных территориях: отказ означает смерть

Для раннего урожая: когда и как правильно сеять петрушку осенью

Новые правила мобилизации с октября: кого коснутся изменения

Александр Мусиенко рассказал, пригласят ли Украину в НАТО на следующем «Рамштайне»: «Рассматривают варианты»

Два месяца Курской операции: военный эксперт рассказал о планах ВСУ и новых контратаках армии рф

Более 23 000 гривен в 2025 году: кто из пенсионеров получит внушительные выплаты