Ліниві роли з крабовими паличками: готуємо вдома за лічені хвилини
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла, як можна зробити без проблем домашні суші.
Простий у приготуванні цей рецепт стане знахідкою для любителів японської кухні!
Інгредієнти (на 16 штук):
– 100 г рису для суші
– 110 мл води
– Для заправки: 15 мл яблучного/рисового оцту, 1 ч.л. цукру, 1/2 ч. л. солі
– 3 листи норі
– 1 невеликий огірок
– 150 г крабових паличок «Сніговий краб»
– 60 г крем-сиру
– 1 ст.л. майонезу
– 1 ч.л. гострого соусу (за бажанням)
– 20 г кунжуту для подачі
Рис потрібно промити кілька разів до прозорості води, потім залити чистою водою та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму та варити під кришкою 15 хвилин, не піднімаючи її. Потім вимкнути вогонь і залишити рис на 15 хвилин під закритою кришкою, підклавши рушник, щоб увібрати зайву вологу.
Поки стоїть рис, можна приготувати заправку. Змішайте оцет, цукор та сіль, а потім додайте цю суміш у готовий рис, ретельно перемішавши.
Тепер наріжте листи норі на невеликі шматочки, огірок тонкими смужками, а крабові палички розділіть на волокна. Всі інгредієнти, включаючи крем-сир, майонез та гострий соус, додайте до рису і знову перемішайте, щоб маса стала однорідною.
З суміші, що вийшла, сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх в кунжуті.