Лінивий, але смачний варіант: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт м'якого пирога на лаваші з кефіром
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати ніжний перекурс із лавашем. Цей сирно-кефірний пиріг "Гармошка" ідеально підійде для сніданку чи перекушування. Він легко переноситься та зберігається, тому підходить для подорожей, пікніків чи упаковки у шкільну сумку, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Інгредієнти:
- Лаваш - 300 г
- Сир 9% - 300 г
- Кефір - 700 г
- Яйця - 5 шт
- Вершкове масло - 40 г
- Орегано - 1 ч.л. л.
- Соль - 1 год. л.
Інструкції:
Наріжте лаваш шириною форми. Складіть його у форму так, щоб він покрив дно та бічні стінки, утворюючи "гармошку". Закріпіть лаваш склянкою, щоб вона не роз'їхалася, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Для заливки змішайте кефір, сир, яйця, розтоплене вершкове масло, орегано та сіль. Добре збийте до однорідності.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, полийте заливку на лаваш так, щоб сир опинився всередині стінок лаваша.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах Цельсія протягом 45 хвилин або до золотистого кольору.
Після приготування дайте пирогу трохи охолонути перед подачею, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.