М'ясо не буде сухим: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт універсального маринаду шашлику
Суддя "Мастер Шеф", відомий шеф-кухар та ресторатор Ектор Хіменес-Браво розповів у соціальній мережі, як зробити м'ясо соковитим та м'яким завдяки спеціальному маринаду, який можна і потрібно робити вдома.
Інгредієнти:
- 1 кг м'яса на ваш вибір
- 0,5 л кефіру
- 0,5 л сильногазованої мінеральної води
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 1/2 ч. л. копченої паприки
- 1/2 ч. л. сушеного часнику
- 1/2 ч. л. сушеної цибулі
- 1/2 ч. л. сушеного імбиру
- 5 горошин чорного перцю
- 5 горошин запашного перцю
- 2 гілочки чебрецю
- 3 лаврові листки
- 1 ст. л. соли
Інструкції:
У глибокій мисці з'єднайте сіль, перець, імбир, паприку, гірчицю, чебрець, і додайте лавровий лист з рештою приправ, ділиться "Мастер Шеф" Хіменес-Браво. Добре перемішайте, щоб не було грудочок та приправи розчинилися належним чином.
М'ясо добре вимийте під проточною водою і обсушіть рушником. Після цього нарядьте його великими кубиками або шматочками, помістіть його в маринад. Добре перемішайте знову, щоб м'ясо рівномірно просочилося в маринаді.
"Мастер Шеф" Хіменес-Браво розповідає, далі перевірте, чи не залишилося шматків м'яса, що злиплося, накрийте миску плівкою або кришкою і залиште в холодильнику на 8-12 годин.
Наступного дня дістаньте маринад з м'ясом і за бажанням можете додати цибулю, нарізану кільцями. Можете обсмажити м'ясо на грилі або сковороді до готовності, ділиться "Мастер Шеф" Хіменес-Браво.
Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.
Хіменес-Браво розкрив рецепт солодкої курки з соусом.
Залаштунки "Мастер Шеф": чого ніколи не показують глядачам і хто живе з Ектором.