Мариновані помідори вийдуть неймовірно смачними: переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом
Колишня зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська запропонувала українцям оригінальний рецепт смачнющих маринованих помідорів без шкірки.
Для маринаду на 1 кг невеличких помідорів (найкраще підійдуть чері або коктейльні) "Мастер Шеф" Ліза Глінська бере такі інгредієнти:
- вода (окріп) - 1 л
- сіль - 35 г
- цукор - 35 г
- оцет 9% - 35 г
- лавровий лист - 1 шт.
- перець чорний горошком - кілька горошин
- часник - 5-6 зуб
- цибуля - 1 невелика
- кріп - 20-30 г
Щоб приготувати маринад, у миску "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська складає лавровий лист, перець горошком, додає сіл, цукор, оцет, заливає все літром гарячої води та перемішує до розчинення солі та цукру.
Даємо маринаду охолонути, а тим часом треба підготувати помідори. Хвостики відривати з помідорів не треба. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська просто робить на кожному помідорі кілька проколів зубочисткою та бланшує їх: заливає на хвилину окропом, потім зливає воду та заливає холодною водою, щоб з них легко знімалася шкірка.
Часник "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає тонкими слайсами, цибулю – кільцями. Помідори чистимо від шкірки.
На дно мисочки, в якій будемо маринувати помідори, складаємо кріп (нарізати його не потрібно) та цибулю з часником, зверху викладаємо очищені помідори та заливаємо все маринадом. Накриваємо миску плівкою.
Щоб помідори добре промаринувалися, на добу ставимо їх у холодильник, а потім можна насолоджуватися.