"Мастер Шеф" Литвинова пояснила, як вибрати найкращий лаваш: "Уважно дивіться на..."
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, який лаваш найкраще обирати.
Крім того, "Мастер Шеф" Литвинова давала власний елементарний рецепт приготування лавашу.
Якщо лаваш склеївся між собою і на ньому можна спостерігати недопечені частинки, то, очевидно, цей лаваш зроблений не дуже якісно.
"Уважно дивіться на упаковку: якщо він свіжий, то більш придатний до використання, він такий еластичний, гнучкий, і в цей лаваш можна буде загорнути що завгодно, начинка не витече", – пояснила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Але Тетяна Литвинова додала, що буквально на наступний день в холодильнику чи навіть просто на кухні лаваш уже буде тріскатися на зігнутих частинках.
Загалом "Мастер Шеф" Литвинова рекомендує купувати тандирний лаваш: "Купуйте лаваш, який більш темний, випікається в тандирі звичайним способом. З них начинка не витікає. Вони також повинні бути свіжими, але вони довше зберігаються, набагато більше вологи мають всередині і набагато смачніші".
Щоб приготувати лаваш самостійно, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере 350 г борошна, 200 мл окропу, 2 ст.л. соняшникової олії та 1 ч.л. солі. Замішуємо тісто спершу ложкою, а потім домішуємо руками, формуємо кулю та даємо постояти 20-30 хвилин. Після цього ділимо тісто на 12-16 частин, розкочуємо його в тоненькі пласти та смажимо на сухій пательні з обох боків.