Міні-тортики у склянці з різними смаками: доступний рецепт на кефірі
Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася своїм варіантом рецепту міні-тортиків.
Цей рецепт пропонує три різні смаки – чорний, молочний та білий шоколад, що робить кожен шар тортика особливим.
Інгредієнти для бісквіту:
- 70 г вершкового масла
- 100 г борошна
- 20 г какао
- 100 мл кефіру
- 110 г цукрової пудри
- 2 яйця
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 0,5 год. л. харчова сода
Масло кімнатної температури збити. Додати цукрову пудру і збивати ще 3 хвилини. По одному ввести яйця. Додайте їх у тісто, чергуючи з кефіром. Перемішати на низькій швидкості міксера. Вилити тісто на лист з пергаментом і рівномірно розподілити. Випікати при 180 °C протягом 12 хвилин. Остудити і подрібнити бісквіт у крихту.
Мус:
- 340 мл молока
- 3 яйця
- 160 г цукру
- 24 г желатину
- 500 мл вершків (33-36% жирності)
- По 80 г чорного, молочного та білого шоколаду
Яйця перемішати із цукром. Молоко злегка підігріти і тонким цівком влити в яйця, постійно перемішуючи. Перелити масу в каструлю та нагрівати на невеликому вогні до загусання (не доводити до кипіння!).
Додати заздалегідь замочений желатин та перемішати. Розділити масу на три частини, до кожної додати розтоплений шоколад: чорний, молочний та білий. У мус із білим шоколадом додати чайну ложку фісташкової пасти.
У стаканчики викласти трохи бісквітної крихти та утрамбувати. Вершки збити до м'яких піків та розподілити по мусових основах. Перший шар - мус із чорним шоколадом, поставити в холодильник для застигання. Далі — мус із білим шоколадом, знову охолодити. Останній шар – мус із молочним шоколадом.