Мінімум сил та часу: простий рецепт пікантних квасних огірків з перчинкою
Ці квасні огірки – чудовий варіант для любителів ферментації. Процес простий і не вимагає багато часу, а результат – пряні, кисло-солоні огірки, які підійдуть як самостійна закуска або доповнення до різних страв, пише food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood.
Інгредієнти (на 1-літрову банку):
- Огірки (кількість залежить від щільності укладання у банку)
- 3-4 зубчики часнику
- ½ ч.л. зерен коріандру
- ½ ч.л. зерен куміну
- 1+ ч.л. кочукарі (або інші пластівці чилі)
- Холодна відфільтрована вода
- 1 ч. л. (з гіркою) солі (або 3% від об'єму води)
Приготування:
Зріжте краєчки з обох кінців огірків. Якщо огірки великі, розріжте їх у 2 чи 4 частини. Укладіть огірки щільно в чисту банку.
У банку додайте часник, зерна коріандру, куміну та кочукарі.
Влийте холодну відфільтровану воду та додайте сіль. Закрийте банку і потрясіть її, щоб усі інгредієнти добре перемішалися.
Залишіть банку за кімнатної температури на 3 дні. Якщо ви віддаєте перевагу кислішим огіркам, можна продовжити ферментацію до 4-5 днів.
Готові огірки зберігайте у прохолодному місці.