Мінімум зусиль: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт домашнього кетчупу, смачніший за магазинний
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачний кетчуп із томатів та отримати від нього максимум користі.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Часник – 3-4 зубчики (подрібнений)
- Перець - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор – 2-3 ст. л. (за смаком)
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Оцет – 2 ст. л.
Приготування:
Наріжте помідори та помістіть їх у каструлю. Протушкуйте на середньому вогні, поки не випарується більша частина соку, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Як тільки сік почне активно кипіти, зменшіть вогонь і продовжуйте варити близько 20 хвилин, регулярно помішуючи і знімаючи пінку, що утворюється.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі слід перемолоти масу блендером до отримання однорідної рідини. Можна додатково протерти соус через сито.
Додайте в соус подрібнений часник, перець, сіль, цукор та корицю. Добре перемішайте. Якщо помідори були кислими, додайте цукор до смаку.
Поверніть соус на плиту, доведіть до кипіння та варіть ще 2 хвилини. Для досягнення більшої густоти можна варити трохи довше, радить Мастер Шеф Литвинова.
Ретельно перемішайте соус, переконайтеся, що часник і спеції не залишилися грудочками. Додайте оцет, перемішайте ще раз і розлийте гарячий соус зі стерилізованих банків. Закрийте кришками і дайте охолонути, радить "Мастер Шеф" Литвинова.