Морквяне варення на зиму: рецепт, після якого не захочеться навіть малинове
Десерти та випічку з моркви готують регулярно, адже це не лише смачно, а ще й дуже корисно.
Овочі покращують зір, зміцнюють імунну систему і мають ряд інших властивостей. Щоб не хворіти взимку та насититися вітамінами, можна приготувати варення.
Від такого морквяного варення будуть у захваті і діти, і дорослі. Рецепт та інгредієнти для заготівлі дуже прості.
Інгредієнти:
- Морква – 1 кг
- Лимон - 300 г
- Цукор – 1,3 кг
- Ванілін – 2 щіпки
Процес приготування варення:
1.Для початку вимийте лимони і проваріть у киплячій воді 5 хвилин. Пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть у блендері разом із шкіркою.
3.Змішайте моркву, лимон та цукор, і варіть на середньому вогні 40 хвилин, регулярно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню та відставте на 2-3 години. Потім знову проваріть варення протягом 40 хвилин.
4.Наприкінці варіння додайте ванілін і розкладіть варення в стерилізовані банки. Закатайте і залиште до охолодження, а потім на зберігання в холодному, темному місці.
Раніше ми повідомляли про печиво та 10 хвилин - все, що вам потрібно: рецепт десерту "Творожний будиночок".
Також, не викидайте "негарні" фрукти: рецепт ніжного та легкого джему з персиків на зиму.