Можна обійтись і без холодильника: як зберегти їжу свіжою влітку
Через регулярні відключення електроенергії виникає питання як зберігати продукти без холодильника. Хоча взимку робити це простіше, декілька способів можуть допомогти зберегти продукти на час відключення.
Термосумка
Це спеціальна сумка, яка утримує температуру продуктів. Деякі з таких контейнерів мають спеціальні елементи, які заздалегідь треба покласти в морозилку. Також, для підтримання температури, у термосумку можна покласти пляшки з замороженою водою.
Таз з льодом або водою
Продукти потрібно покласти в герметичний контейнер, який необхідно поставити в глибокий таз або відро з льодом або холодною водою. Якщо льоду немає, можна накрити контейнер мокрим холодним рушником.
Підвал або льох
В приміщеннях під землею температура зазвичай нижча. Температура в них може бути вищою, ніж в холодильнику, тому додатково слід використовувати термосумки або відро з льодом.
Саморобний льох
Для цього потрібно викопати глибоку яму, в яку можна помістити бочку або великий циліндричний контейнер. В бочку потрібно скласти продукти в герметичному упакуванні, закрити її - і прикопати для збереження низької температури.
Криниця
Завдяки своїй глибині, криниця має такі ж властивості, як підвал або льох, а холодна вода працює як лід. Для зберігання продуктів в криниці, їх потрібно герметично упакувати, покласти у відро та опустити вниз, зануривши відро у воду на 2/3.
Обробка продуктів
Термічна обробка або засолення може трохи продовжити тривалість зберігання продуктів.
Зберігання різних продуктів:
Риба
Зрізати голову, обгорнути рибу тканиною, вимоченою у солоній воді, і тримати її в холодному місці.
М'ясо
Засолити або консервувати. Зберігати в прохолодному темному місці.
Овочі
Яблука, помідори, огірки, капусту та зелень можна зберігати без холодильника, але в прохолоді та тіні. Буряк та моркву радять покласти в ящики і засипати піском.
Сир
Намочити серветку солоною водою, загорнути в неї сир, обгорнути папером і покласти в прохолодне темне місце.
Молоко
Прокип'ятити з додаванням соди, перелити в банку і поставити у відро з холодною водою або льодом.
Яйця
Вимити у солоній воді, сполоснути чистою водою, витерти, перекласти в мішечок, засипавши рисом. Зберігати в темному та прохолодному місці.
Вам буде цікаво дізнатися як вибрати натуральну ковбасу та безпечно давати її дітям: цінні підказки від експертки