На бісквітний основі: простий і суперсмачний рецепт чизкейку "Три шоколади"
Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як приготувати божественно смачний чизкейк "Три шоколади" на бісквітній основі.
Для шоколадного бісквіту, який буде основою чизкейку, нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 65 г
- цукор - 15 г
- ванільний цукор - 5 г
- сода - 1/3 ч.л.
- сіль - дрібка
- молоко - 75 г
- яйце - 1 маленьке
- олія - 30 г
- оцет - 0,5 ч.л.
Для сирної маси:
- вершковий сир - 600 г
- цукор - 75 г
- яйця - 2 шт.
- шоколад чорний - 60 г
- шоколад молочний - 60 г
- шоколад білий - 60 г
- вершки 33% - 180 г
Для приготування бісквіту кулінар використала кулінарне кільце діаметром 18 см та зробила в ньому дно з фольги.
Для тіста спершу в мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно з какао-порошком, соду, сіль, цукор, ванільний цукор. Додаємо молоко, яйця, олію та вимішуємо віничком до односрідності. В кінці додаємо оцет і ще раз перемішуємо тісто.
Готове тісто виливаємо в форму та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку в режимі верх/низ приблизно на 25-30 хвилин. Готовий бісквіт дістаємо з духовки та лишаємо остигати.
До трьох різних видів шоколаду додаємо по 60 г вершків та кожен окремо розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовці.
Для випікання чизкейку нагрів духовки одразу зменшуємо до 120 градусів і на дно духовки ставимо деко з водою.
Вершковий сир збиваємо з цукром, по одному додаємо яйця та збиваємо до однорідності. Сирну масу ділимо на три рівні частини та змішуємо їх із різними видами шоколаду.
На бісквіт виливаємо сирну масу з чорним шоколадом і випікаємо приблизно 15 хвилин. Після цього зверху викладаємо рівномірно шар із молочним шоколадом і випікаємо ще 15 хвилин. У кінці викладаємо масу з білим шоколадом і випікаємо чизкейк приблизно 80-100 хвилин.
Після цього духовку вимикаємо, дверцята злегка відкриваємо та лишаємо чизкейк охолоджуватися всередині. Коли чизкейк охолоне, мінімум на 6 годин відправляємо його в холодильник, а потім можна діставати з форми та насолоджуватися.