На сковороді зручніше: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити швидкий фруктовий пиріг
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити простий та смачний рецепт пирога з яблуками та абрикосами, який готується на сковороді.
Лаваш, фрукти та ніжна заливка зі сметани та яєць створюють дуже м'яке поєднання, а процес приготування не триватиме багато часу.
Інгредієнти:
- Лаваш - 200 г
- Яблука - 700 г
- Абрикоси - 300 г
- Цукор — 80 г
- Топленое масло — 50 г
- Журавлина - 100 г
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Яйця - 5 шт
- Сметана (15-20%) - 200 г
Приготування:
Наріжте лаваш трикутними смужками, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Наріжте яблука тонкими слайсами. Поставте їх на сковороду з топленим маслом та цукром, готуйте 10-15 хвилин, щоб випарувати зайву вологу.
Змастіть сковороду топленим маслом. Змішайте сметану з яйцями та додайте ванільний цукор. Викладіть 1/3 частину лаваша на дно сковороди, додала "Мастер Шеф" Литвинова. Покладіть яблука і залийте 1/3 частиною заливки.
Додайте ще шар лаваша, потім викладіть абрикоси, знову лаваш, і заливку, що залишилася. Готуйте пиріг на мінімальному вогні 20-25 хвилин під кришкою.
Накрийте пергаментом пиріг, акуратно переверніть на кришку і поверніть в сковороду. Готуйте ще 5-10 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.