На заміну гречці та рису: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати кукурудзяну крупу
У себе в Instagram учасниця "Мастер Шеф" Ірина Давиденко показала, як приготувати смачнющий банош – одну з найвідоміших страв гуцульської кухні.
Банош – це густа кукурудзяна каша, яку варять на сметані, вершках чи молоці, а потім заправляють шкварками та бринзою.
Щоб приготувати банош, зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру
- олія соняшникова - 20 г
- сало - 100 г
- сметана - 180 г
- кукурудзяна крупа - 150 г
- вода ~ 300 г (можна замінити на вершки чи молоко)
- вершкове масло - 50 г
- цукор, сіль - за смаком
- бринза - за смаком, але щедро
Крім того, "Мастер Шеф" Ірина Давиденко радить обовʼязково спробувати додати до баноша сушеної мʼяти – вийде неймовірно смачно та ароматно.
Цибулю та сало нарізаємо дрбними кубиками. Спершу "Мастер Шеф" Ірина Давиденко висмажує на сковороді сало до стану золотистих і хрумких шкварок, прибирає їх на тарілку, а на жирі, що витопився, обсмажує цибулю.
В сотейнику нагріваємо воду, додаємо сіль, цукор і сметану. В окріп зірка "Мастер Шеф" поступово всипає кукурудзяну крупу, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варимо кукурудзяну кашу на малому вогні приблизно хвилин 10 до загустіння.
До каші додаємо подрібнену сушену мʼяту, вершкове масло та сіль за смаком, перемішуємо. На тарілку викладаємо порцію каші, зверху додаємо шкварки перемішані зі смаженою цибулею, поливаємо ложечкою жиру, а зверху посипаємо бринзою.