Начинки більше, ніж тіста: рецепт ніжного яблучного пирога, готується дуже просто
Простим рецептом смачного яблучного пирога, в якому багато начинки та мало тіста, поділилася українська кулінарна блогерка Наталія Жук.
"Обожнюю, коли яблук більше, ніж тіста", – наголосила кулінар.
Для приготування яблучного пирога з великою кількістю начинки нам знадобляться такі інгредієнти:
- яблука - 4-5 шт.
- яйця - 3 великих або 4 маленьких
- цукор - 60-80 г
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- молоко (тепле) - 150 г
- вершкове масло (розтоплене) - 40 г
- борошно - 100 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- цукрова пудра для посипки
В миску вибиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, тепле молоко та розтоплене вершкове масло, віничком розмішуємо до однорідності. Після цього додаємо борошно з розпушувачем і ще раз усе добре перемішуємо.
Яблука чистимо від шкірки та нарізаємо тоненькими слайсами. Додаємо нарізані яблука до тіста та перемішуємо, щоб тісто вкрило кожен шматочок.
У форму, змащену вершковим маслом і застелену пергаментом, виливаємо тісто разом із яблуками. Зверху кулінар також акуратно викладає слайси яблук і посипає їх цукром.
Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 170-180 градусів духовці приблизно 45-50 хвилин. Готовому пирогу бажано дати повністю охолонути, а після цього вже діставати з форми. Посипаємо пиріг цукровою пудрою і можна насолоджуватися.
"Друзі, вийшло дуже смачно, яблучка ніби в ніжному заварному кремі", – додала блогерка.