Найкраща закуска: фіналіст "Мастер Шеф" поділився рецептом смачної та соковитої грудинки
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати соковиту свинячу грудинку по-азійськи.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- свиняча грудинка - 1 кг
- олія - 50 г
- цукор - 50 г
- імбир - 40 г
- цибуля порей - 100 г
- часник - 30 г
- розмарин - 5 г
- лавровий лист - 1-2 шт.
- перець чилі сухий - 2 шт.
- мірін - 150 г (можна замінити білим напівсолодким вином, а можна взагалі і без нього)
- соєвий соус - 200 г
- бульйон - 1 л (в якому варилася свинина)
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько відварює грудинку протягом 10 хвилин і нарізає її на довільні на шматки.
"В кастрюлю наливаємо олію та всипаємо цукор, чекаємо, щоб він став коричневого кольору, і обсмажуємо шматки мʼяса до золотистого кольору. Свинину краще відокремити від того жиру, який утворився під час обсмажування", – пояснює "Мастер Шеф" Микола Люлько.
В чисту каструлю складаємо нарізану цибулю порей, подрібнений імбир і часник, гілочки розмарину, лавровий лист, перець чилі, а також обсмажену свинину, додаємо соєвий соус і мірін, заливаємо бульйоном, у якому варилася грудинка. Ставимо на слабкий вогонь і готуємо 2 години, періодично підливаючи бульйон, коли він випаровується.
Подавати таку грудинку по-азійськи "Мастер Шеф" Люлько радить із зеленню, наприклад, кінзою. На гарнір чудово підійде рис, його можна поливати соусом, у якому готувалася свинина.