Найкращий перекус для сім'ї: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лінивих хачапурі з фаршем
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити ліниві хачапурі з ніжним сиром і звичайним фаршем. Таке перекушування добре підійде до улюбленого напою і не обов'язково до нього готувати щось ще.
Інгредієнти:
- 200 мл кефіру
- 1 яйце
- 50 г олії
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ч. ложка соли
- 300 г борошна
- 0,5 ч. ложки розпушувача
- 200 г сиру сулугуні
- 1 яйце (для начинки із сиром)
- 300 г фаршу (для начинки з м'ясом)
- Спеції до смаку (для начинки з м'ясом)
- 1 цибулина (для начинки з м'ясом)
Приготування:
У мисці змішайте кефір, яйце та олію. Додайте цукор, сіль, борошно та розпушувач. Замісіть м'яке тісто, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Розділіть тісто на дві частини та сформуйте з них два колобки. Накрийте їх та залиште на 15-20 хвилин.
Для начинки із сиром змішайте сир сулугуні з яйцем і трохи солі. Сформуйте кулю.
Для начинки з м'ясом змішайте фарш із цибулею, спеціями та сіллю. Зробіть ті ж кроки, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.
Розкотіть один з колобків тіста в круглий коржик. Викладіть начинку з| сиром або м'ясом на половину тіста. Закрийте начинку другою половиною тесту і приплюсніть краї. Розкотіть корж до бажаної товщини.
Нагрійте сковороду без олії та викладіть на неї хачапурі, розповіла "Мастер Шеф" Литвинова. Смажте по 5-7 хвилин з кожного боку під кришкою до золотистої скоринки.
Повторіть процес з тестом і начинкою, що залишився.