Навіщо додавати сіль у каву: вчені поділилися літнім лайфгаком
Кава має неймовірну кількість шанувальників по всьому світу, а п'ють її найчастіше з додаванням цукру.
Проте вчені наполегливо рекомендують відмовитися від цієї звички у літній період та замінити цукор на сіль.
Так, багатьом здасться це дивним, але лише одна щіпка солі в чашці кави здатна справжні чудеса. Завдяки цьому смак напою повноцінно розкривається, а зайва гіркота йде. Однак це не лише смачно, а й корисно.
Лікарі заявляють, що сіль у каві має властивість балансувати рівень натрію в організмі. Як відомо, напої, що містять кофеїн, мають сечогінний ефект і можуть порушувати водний баланс.
Варто враховувати, що в спеку рівень гідратації змінюється, тому що виробляється більше поту і організм витрачає водні ресурси. А сіль допоможе заповнити баланс натрію – мікроелемента, що відповідає за перерозподіл води у нашому організмі.
Однак не варто додавати сіль ложками, буде достатньо лише однієї маленької щіпки. Напій має бути приємним на смак. Таке дозування сповна віддасть свої корисні властивості.
Раніше ми повідомляли про 5 видів м'яса, які краще не купувати у магазинах.