Навіть десерту не захочуть: закуска з баклажанів, яка випарується зі столу першою
Якщо ви вже наготували смачних салатів та заготовок на зиму з баклажанів, терміново приступайте до рулетиків, доки овочевий сезон не закінчився.
Це проста, але в той же час неймовірно смачна та пікантна закуска. Зазвичай її першу змітають зі столу, а гості випрошують рецепт. Готувати закуску максимально просто, проте є єдина рекомендація – овоч краще різати тонко, а смажити на грилі.
Інгредієнти для рулетиків:
- баклажани - 2 шт
- сир фета або філадельфія - 250 гр;
- грецькі горіхи;
- часник, зелень, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Баклажани добре помити і нарізати тонкими довгими шматочками. Розігріти сковороду гриль, змастити олією, обсмажити з двох сторін до готовності. Посолити за смаком.
Зубчик часнику натерти або дрібно порубати. Кинзу, петрушку, кріп помити, дрібно нарізати і змішати із зеленню. Зелень можна подрібнити у блендері з часником та горіхами. Сир змішати із зеленню та часником. Добре перемішати начинку для рулетиків із баклажанів.
Викласти на кожен баклажан начинку та загорнути в рулетик. Прикрасити їх шпажкою і відправити в холодильник, щоб охолонути.
Раніше ми повідомляли про те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції.