Не гірше за Київський: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт неймовірного домашнього тортика
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати "не" Київський торт.
"Він виходить просто неперевершеним!", – радить "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Для коржів "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- білок - 240 г (приблизно 7 яець с1)
- цукор - 330 г
- фундук - 170 г (обсмажений та подрібнений)
Для крему:
- сироп (170 г цукру + 80 г води)
- жовтки - 160 г
- вершкове масло - 320 г
- какао - 2 ст.л. (приблизно 50 г)
Для декору:
- фундук - 180 г
- можна використати кандурин (харчові блискітки)
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова збиває білки в піну, і, поступово додаючи цукор, доводить масу до стійкої консистенції меренги. Потім додаємо подрібнений фундук та акуратно перемішуємо.
Ділимо суміш на дві рівні частини. В розʼємній формі випікаємо коржі протягом 1 години при 140 градусах. Даємо коржам вистигнути та дістаємо їх із форми.
Щоб приготувати крем, спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова варить сироп при температурі 113 градусів і перевіряє його готовність, як на відео (щоб подивитися, проскрольте вниз). Жовтки кімнатної температури збиваємо до білого кольору. Тоненькою цівочкою додаємо до збитих жовтків сироп і збиваємо в пишну піну.
Змащуємо перший корж 1/3 крему та розподіляємо жменьку фундуку між шарами. До решти крему додаємо какао та перемішуємо до однорідності. Змащуємо кремом із какао верх та боки торта.
Для стабілізації відправляємо торт у холодильник на 3-4 години. Після цього прикрашаємо торт зверху цілими горіхами фундука (їх можна підфарбувати кандурином), а аткож подрібненим фундуком по боках.