Не лише смачно, а й красиво: рецепт солодкої сирно-гарбузової запіканки
Навіть якщо ви не любите гарбуз, цей рецепт вам точно сподобається – сирно-гарбузова запіканка легка в приготуванні, виходить неймовірно смачною, ніжною та красивою.
Рецепт сирно-гарбузової запіканки показала кулінарна блогерка Наталія Жук. Для сирного шару нам знадобиться:
- кисломолочний сир (не сухий) - 400 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 60-80 г
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- йогурт білий або кефір - 100 г
- борошно - 3-4 ст.л. з гіркою
- мак - 1-2 ст.л.
Для гарбузового шару:
- гарбуз - 500-700 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 30-60 г
- цедра лимона чи апельсина
- борошно - 3-4 ст.л. з гіркою
Гарбуз нарізаємо на шматки та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності (приблизно 30-50 хвилин).
Тим часом готуємо сирну масу. Кисломолочний сир із яйцями, цукром, ванільним цукром, кефіром чи йогуртом, а також борошном перебиваємо блендером до однорідності.
"Якщо консистенція у вас вийшла густа, то додайте трішки молока, а якщо рідка, то борошна. Все залежить від вологості вашого сиру. Також в цей раз я додала столову ложку маку", – розповіла кулінар.
Запеченому гарбузу даємо трохи охолонути, а потім додаємо до нього цукор за смаком, цедру та борошна й також перебиваємо блендером.
Дно форми дня запікання застеляємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом. Посередині форми викладаємо по черзі дві столові ложки сирного тіста та дві столові ложки гарбузової маси, поки не закінчаться інгредієнти. Тісто саме красиво та рівномірно розтечеться.
Випікати сирно-гарбузову запіканку треба в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 45-50 хвилин. Перед подачею обовʼязково даємо запіканці охолонути, краще навіть поставити на кілька годин у холодильник.