Не лише смачно, а й красиво: рецепт солодкої сирно-гарбузової запіканки

Не лише смачно, а й красиво: рецепт солодкої сирно-гарбузової запіканки

Навіть якщо ви не любите гарбуз, цей рецепт вам точно сподобається – сирно-гарбузова запіканка легка в приготуванні, виходить неймовірно смачною, ніжною та красивою.

Рецепт сирно-гарбузової запіканки показала кулінарна блогерка Наталія Жук. Для сирного шару нам знадобиться:

  • кисломолочний сир (не сухий) - 400 г
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 60-80 г
  • ванільний цукор - 1 ч.л.
  • йогурт білий або кефір - 100 г
  • борошно - 3-4 ст.л. з гіркою
  • мак - 1-2 ст.л.

Для гарбузового шару:

  • гарбуз - 500-700 г
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 30-60 г
  • цедра лимона чи апельсина
  • борошно - 3-4 ст.л. з гіркою

Гарбуз нарізаємо на шматки та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності (приблизно 30-50 хвилин).

Тим часом готуємо сирну масу. Кисломолочний сир із яйцями, цукром, ванільним цукром, кефіром чи йогуртом, а також борошном перебиваємо блендером до однорідності.

"Якщо консистенція у вас вийшла густа, то додайте трішки молока, а якщо рідка, то борошна. Все залежить від вологості вашого сиру. Також в цей раз я додала столову ложку маку", – розповіла кулінар.

Запеченому гарбузу даємо трохи охолонути, а потім додаємо до нього цукор за смаком, цедру та борошна й також перебиваємо блендером.

Дно форми дня запікання застеляємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом. Посередині форми викладаємо по черзі дві столові ложки сирного тіста та дві столові ложки гарбузової маси, поки не закінчаться інгредієнти. Тісто саме красиво та рівномірно розтечеться.

Випікати сирно-гарбузову запіканку треба в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 45-50 хвилин. Перед подачею обовʼязково даємо запіканці охолонути, краще навіть поставити на кілька годин у холодильник.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Выплатят до 2500 гривен: как безработным получить помощь

Время перемен и новых возможностей: гороскоп на 4 октября для всех знаков Зодиака

Кому нельзя верить 4 октября и зачем развешивать чеснок: приметы и запреты на Иерофея Афинского

"Полетит много наших ракет": известный таролог назвал дату крупного наступления Украины

Синабоны от Татьяны Литвиновой: рецепт вкусного творожного десерта

Что и когда нужно сделать на садовом участке в октябре: важные советы от профессионалов

Тушеная капуста в рукаве: простой рецепт с секретным ингредиентом от звезды "Мастер Шеф"

Лучшие дни для посадки: лунный посевной календарь с 4 по 23 октября 2024

Выпустят на пенсию раньше: еще одна категория получила право

Избиение, связанные руки и голод: детские интернаты превратились в ад

Что делать с листьями осенью: топ советов для дачников

Одни заплатят за других: в тарифах назревает коллапс

Идеальный осенний завтрак: рецепт пышных панкейков от победительницы "Мастер Шеф"

Водителям отменяют наказания за нетрезвую езду: как оправдывают алкоголь за рулем

Чем подкормить плодовые деревья в октябре: правила хорошего урожая от садоводов