Не прісні із смачним розсолом: рецепт маринованих міцних помідорів, консервація на зиму

Не прісні із смачним розсолом: рецепт маринованих міцних помідорів, консервація на зиму

В українців уже на повний час сезон консервації, адже зима може бути важко, а свої закруточки в кладці завжди виручать.

Тим більше, що нині ненадовго температура знизилася і є сили займатися банками. Але поспішайте, адже синоптики передають повернення спеки до +40 градусів вже найближчими днями.

Зараз ми знайшли вам рецепт дуже смачних маринованих помідорів. Не прісні, з дуже-дуже смачним розсолом, в міру міцними помідори в банках. Дуже вдалий і простий рецепт.

Мариновані помідори, фото: скріншот з відео

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • помідор – скільки поміститься в банку;
  • цибуля – 2-3 шт;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • перець чилі – 0,5 см. (колечко);
  • перець солодкий – 1 шт;
  • перець запашний – 5-6 шт;
  • корінь хрону сушений – 2-3 кружечка;
  • насіння гірчиці – 10-15 шт;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 3 ст. л;
  • оцтова кислота 70% – 1 ч. л;
  • для маринаду: парасольку кропу, лист хрону, лист чорної смородини 3-4 шт.

Малосольні помідори в пакеті, кадр з відео

Спосіб приготування

1.Банки миємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки теж проварюємо в окропі.

2.Цибулю, часник, солодкий перець, гіркий перець миємо й нарізаємо. На цьому ж етапі ставимо грітися воду на плиту.

3.На дно банки кладемо порізану півкільцями цибулю, парасольку кропу, зверху наповнюємо помідорами, додаємо солодкий перець, гіркий перець, лавровий лист і ще цибулі.

4.Закипілою водою заливаємо банки з томатами, накриваємо кришками і даємо постояти 10-15 хвилин, поки не охолоне вода. Така процедура дозволить обійтися і без стерилізації банок. Воду зливаємо з банок, вона вже віддала тепло помідорам, зручно зливати якщо накрити банку спеціальною кришкою з дірочками.

5.У воду, яку злили з банок, додаємо парасольку кропу, лист хрону, листя чорної смородини, доводимо до кипіння і даємо покипіти 5-7 хвилин на повільному вогні, щоб маринад був більш насиченим.

6.Потім в банку додаємо часник, духмяний перець, корінь хрону, насіння гірчиці, сіль і цукор теж додаємо в банку. Заливаємо банки гарячим маринадом, додаємо оцтову кислоту. Накриваємо кришками і закатуємо спеціальним баночним ключем.

7.Банки перевернути кришками вниз і укутати в ковдру. Перевернути після того, як зовсім охолонуть банки, приблизно через добу. Мариновані помідори на зиму в банках готові!

Маринування помідорів, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукана страва займе усього п'ять хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Военнообязанным готовят новые штрафы: что изменится в ближайшее время

Пенсия от Польши и Украины на один счет: можно ли объединить стаж и получить больше

Астрологический прогноз на 6 октября для всех знаков Зодиака: узнайте, как лучше провести воскресенье

Чем нельзя хвастаться 6 октября и зачем сегодня считать орехи: приметы и запреты на Фомы

Человечеству грозит новый смертельный вирус: убивает за 9 дней

Домашняя фруктовая пастила: простой рецепт от шеф-повара Татьяны Литвиновой

Какие деревья нельзя сажать у себя на участке: важные советы

Аппетитные рыбные мафины: рецепт от звезды "Мастер Шеф", заменяющий привычные котлеты

Пять важных советов от опытных садоводов: как поливать сад и огород осенью

Будет еще дороже: сметана, сыр и другая "молочка" станет настоящей роскошью

Как обрезать сливу для щедрого урожая в следующем году: уловки садоводов

Ищете идеального мужа - это они: 2 знака Зодиака, с которыми мечтают быть многие, но есть сложность

Посылки с AliExpress станут роскошью: новые правила лишат дешевого шопинга

Курица в кляре с бататом: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал сытный ужин без хлопот

Простые уловки для пышного теста: как стать мастером выпечки за один день