Не прісні із смачним розсолом: рецепт маринованих міцних помідорів, консервація на зиму

Не прісні із смачним розсолом: рецепт маринованих міцних помідорів, консервація на зиму

В українців уже на повний час сезон консервації, адже зима може бути важко, а свої закруточки в кладці завжди виручать.

Тим більше, що нині ненадовго температура знизилася і є сили займатися банками. Але поспішайте, адже синоптики передають повернення спеки до +40 градусів вже найближчими днями.

Зараз ми знайшли вам рецепт дуже смачних маринованих помідорів. Не прісні, з дуже-дуже смачним розсолом, в міру міцними помідори в банках. Дуже вдалий і простий рецепт.

Мариновані помідори, фото: скріншот з відео

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • помідор – скільки поміститься в банку;
  • цибуля – 2-3 шт;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • перець чилі – 0,5 см. (колечко);
  • перець солодкий – 1 шт;
  • перець запашний – 5-6 шт;
  • корінь хрону сушений – 2-3 кружечка;
  • насіння гірчиці – 10-15 шт;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 3 ст. л;
  • оцтова кислота 70% – 1 ч. л;
  • для маринаду: парасольку кропу, лист хрону, лист чорної смородини 3-4 шт.

Малосольні помідори в пакеті, кадр з відео

Спосіб приготування

1.Банки миємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки теж проварюємо в окропі.

2.Цибулю, часник, солодкий перець, гіркий перець миємо й нарізаємо. На цьому ж етапі ставимо грітися воду на плиту.

3.На дно банки кладемо порізану півкільцями цибулю, парасольку кропу, зверху наповнюємо помідорами, додаємо солодкий перець, гіркий перець, лавровий лист і ще цибулі.

4.Закипілою водою заливаємо банки з томатами, накриваємо кришками і даємо постояти 10-15 хвилин, поки не охолоне вода. Така процедура дозволить обійтися і без стерилізації банок. Воду зливаємо з банок, вона вже віддала тепло помідорам, зручно зливати якщо накрити банку спеціальною кришкою з дірочками.

5.У воду, яку злили з банок, додаємо парасольку кропу, лист хрону, листя чорної смородини, доводимо до кипіння і даємо покипіти 5-7 хвилин на повільному вогні, щоб маринад був більш насиченим.

6.Потім в банку додаємо часник, духмяний перець, корінь хрону, насіння гірчиці, сіль і цукор теж додаємо в банку. Заливаємо банки гарячим маринадом, додаємо оцтову кислоту. Накриваємо кришками і закатуємо спеціальним баночним ключем.

7.Банки перевернути кришками вниз і укутати в ковдру. Перевернути після того, як зовсім охолонуть банки, приблизно через добу. Мариновані помідори на зиму в банках готові!

Маринування помідорів, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукана страва займе усього п'ять хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ