Не просто хліб: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт булочок для бургерів та домашніх хот-догів
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дав детальний рецепт ідеальних булочок для бургерів та хот-догів, які порадують м'якістю та ніжним смаком. "Мастер Шеф" дав кілька корисних порад, як краще запекти бріош і отримати добрий результат.
Інгредієнти:
- 520 г борошна (Caputo Rossi, манітоба або Зернарі Селект)
- 240 г молока
- 80 г цукру
- 12 г сухих дріжджів (або 36 г свіжих)
- 110 г яєць (2 великі яйця)
- 125 г вершкового масла (82.5% жирності)
- 10 г солі
Приготування:
У тепле молоко (35 градусів) додайте 15 г цукру та 70 г борошна. Додайте сухі дріжджі та перемішайте віночком. Зачекайте 20-30 хвилин, доки утвориться піна.
Важливо: Дріжджі повинні бути свіжовідкритими, зауважує "Мастер Шеф" Ярославський.
Додайте яйця, борошно, що залишилося, цукор і сіль. Замішуйте тісто на середній швидкості 1-2 хвилини, потім мінімальної швидкості ще 7 хвилин.
Поступово додайте холодні шматочки вершкового масла і змішуйте, поки масло не розчиниться.
"Мастер Шеф" Ярославський радить, покрийте тісто рушником і дайте йому підійти.
Розділіть тісто на частини по 100 г (або 90 г) та сформуйте круглі булки або овальні для хот-догів. Подайте тісто в теплому місці, доки воно не збільшиться в 3.5 рази.
Помажте яйцем і випікайте:
Для хот-догів у формі 27/19 см: 15 хвилин при температурі 185 градусів.
Круглі для бургерів: 12-14 хвилин при температурі 190 градусів.
Режим верх, низ конвекція. На нижню частину духовки помістіть сковороду з водою, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Дайте бриошам охолонути, потім насолоджуйтесь смачними булками. Можна використовувати для хот-догів, бургерів або просто насолоджуватися в чистому вигляді. Смачного!