Не шкодуйте сиру: рецепт лінивого хачапурі на пательні, готується дуже швидко
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ поділилася рецептом лінивого хачапурі без дріжджів, яке готується на пательні.
"Дуже швидко робити, а на смак краще, ніж в грузинському ресторані", – наголосила шеф-кухар.
Для тіста в розрахунку на два хачапурі нам знадобиться:
- сметана (можна замінити на грецьки йогурт, кефір або мацоні) - 200 г
- борошно пшеничне - 200- 250 г
- сода - трішки менше половини чайної ложки
- сіль - за смаком
Головний секрет ідеального хачапурі в тому, що сиру потрібно брати стільки ж по масі, скільки й тіста. Тому на цю кількість тіста нам знадобиться 450 г сиру сулугуні. Сир натираємо на крупній тертці.
Змішуємо сметану, борошно, соду, сіль і замішуємо тісто. За необхідності можна додати ще трішечки борошна, головне – не переборщити, щоб тісто вийшло мʼяким і еластичним.
Готове тісто ділимо на дві рівні частини. Розкачуємо тісто на трішки припиленій борошном робочій поверхні (не насипайте багато борошна, бо потім воно горітиме на пательні).
Викладаємо сир, не доходячи до країв тіста, складаємо хачапурі, як на відео, трішки розкачуємо та смажимо на розігрітій пательні без додавання олії до румʼяності з обох боків.
Готові хачапурі змащуємо вершковим маслом і подаємо гарячими.