Не тільки просто, а й смачно: рецепт домашньої карамелі із трьох доступних продуктів
Домашня карамель — це смачні та універсальні ласощі, які можна використовувати як топінг для десертів, начинок для солодкої випічки або просто їсти ложечкою, розповідає кулінар і фудблогер «Anny cooking»
Інгредієнти:
- 240 г цукру
- 50 г холодного масла (82/72%)
- 200 г гарячих вершків (30/33%)
Приготування:
У широку каструлю з товстим дном висипте цукор.
Увімкніть середній вогонь і дайте цукру повністю розтопитися. Використовуйте силіконову лопатку, щоб акуратно перемішувати цукор, притискаючи його до дна каструлі. Цукор почне змінювати колір; доведіть його до бурштинового відтінку.
Зменшити вогонь до мінімуму. Додайте холодне масло і ретельно перемішайте. Будьте обережні, тому що маса буде бурлити.
Поступово влийте гарячі вершки, продовжуючи обережно перемішувати, щоб уникнути сильних бульбашок.
Дайте карамелі ще хвилину прокипіти на слабкому вогні, потім зніміть із плити. Для отримання ідеальної текстури збийте карамель блендером. Перелийте масу в ємність для охолодження, накрийте плівкою в контакт.
Охолоджуйте карамель на поверхні до кімнатної температури, потім помістіть у холодильник для остаточного охолодження.