Неймовірна страва з гарбуза: суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив простий рецепт ризото
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати ризото з гарбузом.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на 2 великі порції):
- 120 г рису Арборіо (можна замінити на Карнаролі чи Віалоне Нано)
- 30 г цибулі
- 40 г білого сухого вина
- 250 г нарізаного кубиком гарбуза
- 15 г оливкової олії для смаження
- 35 г вершкового масла
- 80 г тертого сиру пармезан
- гілочку розмарину і тим'яну
- овочевий бульйон - на око (600г)
Цибулю "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає дрібним кубиком та обсмажує на олії до білого кольору. Потім додаємо в пательню нарізаний кубиком гарбуз і також трохи обсмажуємо.
Після цього шеф-кухар додає рис, не промиваючи його, щоб не вимити крохмаль, трохи прогріває, додає біле сухе вино та випарює його.
Далі у декілька прийомів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає овочевий бульйон, трохи підсолює рис і готує, досить часто помішуючи дерев’яною лопаткою, приблизно 21-23 хвилини, а потім додає ароматні трави.
Коли рис іще досить щільний, але вже майже готовий, прибираємо гілочки трав, знімаємо різотто з вогню, додаємо вершкове масло та перемішуємо, додаємо тертий пармезан і знову перемішуємо до однорідності.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить подавати ризото одразу, посипаючи його гарбузовим насінням, будь-яким сиром додатково, поливаючи оливковою олією.
Також шеф-кухар пропонує експериментувати, додаючи до страви апельсинову цедру, корицю чи ваші улюблені спеції.