Нема чого витрачати гроші: рецепт найсмачнішої ягідної панакоти, з яким впорається і кошеня
Цей десерт вважається класикою і час приготувати прохолодну ніжність в літню спеку.
До того ж, його можна зробити менш солодким.
Для початку слід подбати про продукти, слід підготувати:
- Жирні вершки – 100 мл;
- Молоко – 100 мл;
- Желатин – 1 упаковка;
- Цукор - 1 столову ложку;
- Ваніль – за смаком;
- Будь-які ягоди – 100 грам.
Спочатку потрібно підготувати желатин. Його потрібно висипати в склянку і залити водою (підлога склянки). Залишити залитий желатин слід на 10 хвилин. Поки желатин набухає, потрібно з'єднати молоко, вершки та цукор. Бажано взяти каструлю з товстим дном та на невеликому вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Желатин слід підігріти зовсім маленькому вогні, щоб він розчинився. Потім додати його до молочної маси і перемішати.
Потрібно простежити, щоб він повністю розчинився. Це все потрібно розлити за потрібними формами і залишити в холодному місці до повного застигання.
Поки основа панакоти застигає, слід зробити ягідний соус. Він готується досить швидко. Для цього всі ягоди потрібно помістити в блендер та перебити. За бажанням можна додати м'яту, але вона краще підходить як прикраса.
До ягід можна додатково додати цукор. Після застигання молочної частини десерту його слід вийняти з форм. Потім просто зверху полити щойно приготованим ягідним соусом. Десерт краще смакуватиме, якщо деякий час спонукає при кімнатній температурі – так, смак ягід та вершків краще розкриються. До того ж, консистенція набуде більшої м'якості та ніжності.
Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.