Ніхто не відмовиться: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дуже ніжної скумбрії з домашнім маринадом
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як найкраще приготувати рибу в маринаді та не зіпсувати її смаку обраним соусом.
складові
- Скумбрія – 1 шт.
- Цедра апельсина — ½ шт.
- Французька гірчиця - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Соль — 1/5 год. л.
- Апельсиновий сік - 25 г
- Чеснок — 1 зубчик
Приготування
Напівзаморожену скумбрію розріжте по хребту і розкрийте навпіл. Відріжте всі кісточки у плавників і видаліть усі кістки, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Розріжте рибу ножицями на шматочки і переверніть кожен шматочок шкіркою нагору. У мисці змішайте цедру апельсина, апельсиновий сік, соєвий соус, французьку гірчицю, подрібнений часник та сіль.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, замаринуйте шматочки риби в отриманому маринаді. Залишіть рибу маринуватися на 15-20 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 °C.
Викладіть замариновані шматочки скумбрії на лист, застелений пергаментним папером або фольгою. Накрийте рибу фольгою та запікайте в духовці протягом 10 хвилин. Зніміть фольгу та запікайте ще 5 хвилин до золотистої скоринки, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.