Ніжні млинці з сирною начинкою: як зробити міні-порції з домашнім сиропом
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла в соціальній мережі Інстаграм, як зробити найсмачніші маленькі млинці.
Маленькі млинці з начинкою ідеально підійдуть для сімейного сніданку чи десерту.
Для млинців (на 14 штук):
- 2 яйця
- 30 г цукру
- Дрібка солі
- 60 г борошна
- 60 г кукурудзяного крохмалю
- 400 мл молока
- 40 мл олії
Для начинки:
- 500 г кисломолочного сыра
- 50 г цукру
- Дрібка солі
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 75 г ізюму
Для сиропу (за бажанням):
- 2 апельсина
- 40 г цукру
- 75 мл води
- 15 г вершкового масла
Спосіб приготування:
Збийте яйця з цукром і сіллю, додайте борошно і крохмаль. Якщо тісто вийде густим, додайте трохи молока. Влийте молоко і масло, що залишилося, перемішайте до однорідності. Смажте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією тільки для першого млинця. Готові млинці накрийте плівкою і дайте охолонути.
Родзинки замочіть у окропі на 15 хвилин, потім промийте і обсушіть. Змішайте сир, цукор, сіль, сметану та яйце, додайте родзинки.
Розріжте млинці на 4 частини, покладіть начинку на кожен шматочок і загорніть.
Закип'ятіть сік та цедру апельсинів із цукром та водою. Залийте млинці сиропом і додайте олію. Випікайте у духовці при 180°C 20–30 хвилин під фольгою.