Ніжний чізкейк без випічки: гарбуз та апельсин в оригінальному поєднанні
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити солодкий десерт із печивом та гарбузом.
Це досить простий чізкейк без випікання, в якому гарбуз важко розкуштувати – смак стриманий та ніжний, він доповнений яскравим апельсиновим конфі для приємної цитрусової ноти. Десерт також підходить для іншого сезону, а гарбуз можна навіть замінити на фруктове пюре.
Інгредієнти:
Основа з печива:
- Пісочне печиво - 200 г.
- Розм'якшене масло - 30 г.
Гарбузова заливка:
- відварений гарбуз - 600 г
- сік одного апельсина
- крем-сир - 400 г
- цукор - 100 г
- желатин (dr.oetker) - 2 пачки по 9 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- вода - 100 мл
Апельсинове конфі:
- Свіжий сік апельсина - 250 мл
- Цукор - 35-50 г
- Кукурудзяний крохмаль - 15 г
Приготування:
Подрібніть печиво в крихту, змішайте з розм'якшеним маслом, утрамбуйте суміш на дно рознімної форми і охолодіть в холодильнику.
Залийте желатин холодною водою і залиште набухати. У блендері змішайте відварений гарбуз, крем-сир, цукор, ванільний цукор та сік апельсина. Потім, підігріваючи на слабкому вогні, розчиніть желатин у воді, додайте в блендер і суміш збийте до однорідності. Вилийте масу на основу печива і відправте в холодильник.
Після 200 мл апельсинового соку нагрійте з цукром, в 50 мл соку, що залишився, розведіть крохмаль і влийте в нагрітий сік, проваріть до загусання, помішуючи. Остудіть, потім розподіліть конфі поверх гарбузової заливки.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.