Ніжний гарбузовий крем-суп, як у ресторані: шеф-кухар розкрила простий рецепт
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати смачний і ніжний крем-суп із гарбузом, який стане ідеальним варіантом для осіннього обіду.
"Цей суп просто необхідно приготувати. Осінній, ситний, смачний і дуже легкий в приготуванні", – радить шеф-кухар.
Інгредієнти для приготування гарбузового супу:
- гарбуз ~ 1,5-2 кг
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- перець болгарський - 2 шт.
- часник - 1 голівка
- вершки - 200 г
- бульйон (або просто вода) - 0,5-1 л (залежно від того, наскільки густий суп ви хочете)
- сіль, перець, копчена паприка, чебрець - за смаком
- за бажанням також можна додати сухий імбир, корицю, мускатний горіх
"Можна додати до овочів: цвітну капусту, броколі, кабачок, томати, перець чилі, картоплю чи батат. Але гарбуза має бути більше у пропорціях", – додала шеф-кухар.
Гарбуз, моркву, цибулю та солодкий перець чистимо та нарізаємо на довільні шматки. У голівки часника відрізаємо верхівку. Складаємо овочі в форму для запікання, змащуємо олією, посипаємо спеціями, чебрецем і запікаємо в розігрітій духовці до готовності (приблизно годину).
Запечені овочі перекладаємо в каструлю, вичавлюємо часник, додаємо вершки та бульйон або воду, перебиваємо все блендером до однорідності. За смаком додаємо сіль і мелений перець, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння – і гарбузовий суп готовий.
Подавати гарбузовий крем-суп шеф-кухар пропонує на ваш смак: із грецьким йогуртом, сметаною чи вершками, з часниковими сухариками або сирними грінками, зі смаженим беконом чи креветками, з насінням гарбуза чи соняшника.