Ніжний і повітряний: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт Медівника зі сметанним кремом

Ніжний і повітряний: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт Медівника зі сметанним кремом

Цього разу у себе в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати суперніжний і повітряний торт Медівник.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує одразу 12 коржів, на два тортика – половину одразу використовує, а решту можна зберігати місяць. Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • цукор - 350 г
  • мед (бажано гречаний) - 350 г
  • яйця - 4 шт.
  • вершкове масло 82.5% - 150 г
  • борошно - 940 г + на підпил
  • сода - 20 г

Для приготування крему на 6 коржів беремо:

  • вершки жирністю більше 30% - 450 г
  • цукор - 150 г
  • сметана 20-25% - 600 г
  • лимонний сік - 10 г

У велику миску насипаємо цукор, додаємо мед, масло, яйця та соду, ставимо цю суміш на парову баню та, постійно помішуючи віничком, доводимо до температури приблизно 55-60 градусів, щоб вона почала активно пінитися.

На цьому етапі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає борошно та замішує тісто за допомогою деревʼяної лопатки. Знімаємо тісто з плити, накриваємо харчовою плівкою та лишаємо, щоб воно трохи охолонуло.

Готове тісто, поки воно ще трохи тепле, ділимо на 12 частин.

На листах пергаменту, щедро припилених борошном "Мастер Шеф" Володимир Ярославський формує з кожного шматочка тіста досить тонкі прякутники розміром приблизно як А4.

На коржах робимо проколи виделкою та випікаємо їх у розігрітій до 160 градусів духовці до румʼяності.

Щоб приготувати крем, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський спершу змішує вершки з лимонним соком і цукром до його розчинення, збиває міксером до стійкої піни, а потім поступово, в 2-3 прийоми, додає сметану.

Крем "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на 5 частин і перемазує ним коржі, лишаючи останній без крему. Щоб торт настоявся, накриваємо його харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 5-8 годин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Украинцы выживают на мизерные пенсии: миллионы за чертой бедности

МКС в Гааге имеет мандат расследовать казни украинских военнопленных - главный прокурор

Цены на картофель взлетели: почему овощи подорожали вдвое

Как подготовить персик к зиме: действенные советы

"Признаки мошенничества есть": в полиции пояснили, почему не завели дело против "богородицы" Фесун

"Новая почта" разработала устройство для жизни без света: цена – 120 000 грн

В Ирландии в очередной раз сократят помощь украинским беженцам

Американский генерал составил список оружия, которое может помочь Украине победить в войне

Депутат уверен, что украинцев не нужно мобилизовать деньгами: "Другая мотивация"

Ночи уже холодные: пограничники показали, как «согрели» оккупантов на Волчанском направлении

Без отключений не получится: эксперты рассказали, сколько часов зимой не будет света

Тарифы Укрзализныци на грузовые перевозки должны быть разными, ведь себестоимость услуг разная – эксперт

"Таких полно, они вокруг нас": психиатр разбил популярный миф о психических расстройствах

Николай Томенко об армии инвалидов-миллионеров в местных властях: "Как нужно действовать в нынешней ситуации?"

К банкомату с чужим не подходите: ПриватБанк изымает карты и оставляет укринцев без денег