Осінні ласощі: рецепт гарбузового торта з начинкою на велику родину
Потрібно приготувати цей торт у кілька етапів, проте до ранку його смак буде дуже ніжним та по-осінньому свіжим, розповідає в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
Для коржа:
- 200 г борошна
- 100 г холодної олії
- 1 ст. цукрової пудри
- 1/2 ч. л. розпушувача тіста
- Дрібка солі
- 1 жовток
- 2 ст. холодної води
Для начинки:
- 500 г запеченого гарбуза (перетвореного на пюре)
- 300 г білого молока, що згущує|згущає|
- 3 яйця
- 1/2 ч. л. кориці
- Ваніль за смаком
- 1 ч. л. крохмалю
У мисці змішайте борошно, цукрову пудру, розпушувач тіста та сіль. Наріжте холодне масло кубиками і додайте в миску. Розітріть його з борошном до стану крихти. Додати жовток і холодну воду. Швидко замісіть тісто.
Загорніть тісто в плівку та залиште в холодильнику близько 30 хвилин. У глибокій мисці змішайте пюре із запеченого гарбуза, згущене молоко, яйця, корицю та ваніль.
В окремій мисці розведіть крохмаль у невеликій кількості води та додайте до основної суміші. Перемішайте. Розкачати охолоджене тісто і викласти його у форму, формуючи бортики. Охолодіть у холодильнику.
Налийте гарбузову начинку в форму з тестом. Випікайте в розігрітій до 210 °C духовці 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 170 °C і випікайте ще 40 хвилин.
Охолодіть пиріг до кімнатної температури, потім помістіть у холодильник на 4-5 годин чи ніч.