Осінній десерт: як зробити гарбузові "цукерки", які замінять будь-який зефір
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла, як можна зробити смачний десерт – хіт кожної осені.
Маршмеллоу чудово поєднується з гарбузовим какао, що зігріває, створюючи затишний настрій в холодну пору року.
Інгредієнти:
- 75 мл гарбузового соку
- 15 г желатину
- 75 мл гарбузового соку
- 250 г цукру
- Дрібка лимонної кислоти
- Барвник (за бажанням)
- Для обсипання: 2 ст. л. цукрової пудри + 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Підготуйте гарбузовий сік: вичавіть сік з 400-500 г очищеного гарбуза через соковитискач або подрібніть у блендері з водою і процідіть. Змішайте частину гарбузового соку з желатином, залиште на 15 хвилин|мінути| для набухання.
Застеліть форму харчовою плівкою, змащеною олією. Розтопіть желатин на водяній бані. До соку, що залишився, додайте цукор і лимонну кислоту, проваріть на середньому вогні до розчинення цукру (5-6 хвилин).
Збийте желатин міксером і тонким струмком влийте гарячий сироп. Збивайте до загусання. За бажанням додайте барвник.
Викладіть масу у форму, накрийте плівкою, заберіть у холодильник на кілька годин. Готові маршмеллоу наріжте кубиками і обваляйте у суміші цукрової пудри та крохмалю.