Панкейки вийдуть пухкими та неймовірно смачними: простий рецепт для ідеального сніданку
Цього разу на своїй сторінці в Instagram українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати смачні, ніжні та запашні гарбузові панкейки.
На весь процес приготування у вас піде до 20 хвилин, тому це ідеальний варіант для швидкого сніданку. Для приготування гарбузових панкейків нам знадобиться:
- молоко - 130 г
- яйце - 1 шт.
- гарбузове пюре - 150 г
- борошно - 130 г
- цукор - 1,5 ст.л. (регулюйте за смаком)
- сіль - дрібка
- ванільний цукор ~ 10 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- вершкове масло ~ 30 г
Щоб приготувати гарбузове пюре, гарбуз просто чистимо, нарізаємо на довільні шматки та запікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці до мʼякості, а потім перебиваємо його блендером до стану пюре.
Для тіста на панкейки спершу змішуємо яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. Слідом додаємо гарбузове пюре та добре перемішуємо. Після цього додаємо просіяне борошно, розпушувач, тепле молоко та перемішуємо до однорідності.
Смажимо гарбузові панкейки на сухій антипригарній сковороді. На один панкейк наливаємо приблизно пів ополоника тіста. Перевертаємо панкейк, коли на його поверхні зʼявиться багато бульбашок, і смажимо ще 2-3 хвилини з другого боку.
Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 6-7 панкейків. Подавати їх найкраще або зі згущеним молоком, або з улюбленим варенням.