Перезимують до весни, якщо підготуйте їх правильно: як потрібно зберігати гарбузи, долежать і пошкоджені
Восени саме час збирати врожай гарбузів, які при правильному зберіганні можуть чудово перезимувати та радувати своїм смаком протягом кількох місяців.
Однак, щоб ці корисні помаранчеві красені перезимували до весни, необхідно правильно підготувати їх.
Насамперед слід врахувати, що не всі гарбузи підходять для тривалого зберігання, тому деякі види слід одразу використовувати за призначенням.
Відразу після того, як зберете гарбуза з городу, на 1-10 днів помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28 ° C, а вологість тримається в межах 80-85%. Саме за таких умов гарбуз остаточно дозріє, а його шкірка стане міцнішою і щільнішою.
Через тиждень зберігання у вищевказаних умовах перекладіть гарбуза на місце зберігання. Найкращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C та вологість 70%.
Раніше ми повідомляли, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.