Підійде будь-яка начинка: шеф-кухар дала рецепт лінивих пиріжків за лічені хвилини
Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ поділилася універсальним рецептом лінивих пиріжків, які завжди виходять ідеальними.
"Або оладків з начинкою. Називайте це як хочете, але це дуже швидко, смачно та можна брати різні начинки, все що є. Все як Ви любите", – радить шеф-кухар.
Для приготування лінивих пиріжків нам знадобляться такі інгредієнти:
- кефір - 270 г
- яйце - 1 шт.
- борошно - 230-250 г
- сіль - за смаком
- сода - 1 ч.л. не повна
Для начинки шеф-кухар використала зелену цибулю, один болгарський перець і 150 г копченої курки. За бажанням можете брати для начинки шинку, смажені гриби, твердий сир, смажену капусту, відварене яйце, різноманітну зелень тощо.
Щоб приготувати тісто, спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду та сіль. Слідом додаємо кефір (він обовʼязково має бути не холодним, а кімнатної температури!), яйце та перемішуємо тісто до однорідності.
"Тісто має бути густе, як на оладки, і ліниво спадати з ложки", – пояснила шеф-кухар.
До тіста додаємо дрібно нарізану начинку та знову перемішуємо до однорідності.
Смажимо ліниві пиріжки на розігрітій пательні з достатньою кількістю олії на маленькому вогні, викладаючи тісто ложкою, до золотистої скоринки з обох боків.