Пікантні баклажани з перцем в азіатському стилі: рецепт, який приживеться у кожній родині
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F2%2F5d3cb81e1d0883bce424b676abea2296.jpg)
Уникаєте у своєму меню баклажани через їх смак та гіркоту? Ми маємо відмінний рецепт страви, яка змінить ваше ставлення до цього продукту.
Можливо, він навіть стане коханим. Ним поділилися кулінарка Ірина Димитрова у Instagram.
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- перець – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець чилі – 1 шт.
- часник – 2-3 зуби.
- крохмаль – 3 ст. л.
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Соус:
- соєвий соус – 5 ст. л.
- яблучний чи рисовий оцет – 3 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- часник – 2-3 зуби.
Загусник:
- крохмаль – 1 ст. л.
- вода - 50-100 мл
Спосіб приготування:
З баклажанів частково зріжте шкірку і наріжте великими шматками. Обваляйте в крохмалі і смажте у глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки. Відкиньте на сито, щоб зайва олія втекла.
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Окремо обсмажте перець, цибулю, часник та перець чилі до золотистого кольору. Приблизно 3-4 хвилини. До сковороди додайте|добавляйте| баклажани і перемішайте.
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Для соусу: змішайте соєвий соус, оцет, цукор та часник. Залийте в сковороду, перемішайте і тушкуйте 1-2 хвилини до загущення. Крохмаль може знадобитися не весь - дивіться по консистенції.
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Поделиться сюжетом