Пиріг із гарбузом готую тільки так: рецепт легкого та неймовірно смачного десерту
Рецептом неймовірно смачного та ніжного пирога з гарбузом і морквою поділилася українська кулінарна блогерка Valerikiry на своїй сторінці в Instagram.
"Я по іншим рецептам пиріг з гарбузом не готую, зупинилась на цьому, бо саме з цим варіантом він найніжніший, як хмаринка. А додавання саме свіжого гарбуза скорочує час приготування", – радить блогерка.
Для приготування гарбузово-морквяного пирога нам знадобиться:
- гарбуз - 90 г
- морква - 90 г
- яйця - 2 шт.
- олія - 140 г
- цукор - 100 г
- розпушувач - 10 г
- борошно - 140 г
- кориця, мелений імбир - 0,5 ч.л.
- сіль - дрібка
- за бажанням можна додати горіхи та родзинки - 50 г
Інгредієнти для крему:
- вершковий сир - 200 г
- цукрова пудра - за смаком (2-3 ст.л.)
Окремо змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль, розпушувач, корицю та імбир.
Яйця збиваємо з цукром до пиштості та побіління приблизно три-чотири хвилин. Додаємо олію та перемішуємо. У два прийоми додаємо суміш сухих інгредієнтів та замішуємо тісто, яке по консистенції нагадує густу сметану.
Моркву та гарбуз натираємо на дрібній тертці, додаємо до тіста та перемішуємо. За бажанням додаємо також промиті та просушені родзинки або горіхи.
Готове тісто викладаємо в форму та випікаємо гарбузово-морквяний пиріг у розігрітій до 150 градусів духовці приблизно 40 хвилин (без конвекції, ставимо на середній рівень духовки).
Для приготування крему просто лопаткою змішуємо до однорідності вершковий сир із цукровою пудрою. Коли гарбузово-морквяний кекс охолоне, змащуємо його зверху кремом і можна насолоджуватися.