Після варіння рису не зливай воду, залиш її для оздоровлення зачіски: як це правильно зробити
Мало хто може сперечатися з тим, що рис несмачний. Ще як смачний і дуже корисний. Рисову крупу використовують не тільки в кулінарії, а й на дачі для підживлення овочів і навіть рятують їм смартфони, що впали у воду. А ще вода після варіння рису завдяки численним поживним та косметичним властивостям може стати цінним елементом вашого щоденного догляду.
Замість того, щоб виливати її в раковину, варто використовувати її потенціал, дбаючи і про своє тіло, і про волосся.
Про це розповіла одна з українських б'юті-блогерш, яка часто ділиться порадами у соціальних мережах.
Рисову воду можна використовувати як засіб для зміцнення волосся. Протеїни, що містяться в ній, роблять пасма сильнішими, блискучими та стійкими до пошкоджень.
Регулярне нанесення рисової води на волосся покращує їх структуру, запобігає перерізу кінчиків і надає волоссю здорового блиску. Азіатські жінки, відомі своїм надзвичайно довгим і блискучим волоссям, використовують цей засіб протягом багатьох поколінь.
Завдяки ніжній консистенції рисову воду можна використовувати як домашній натуральний скраб для обличчя. Він зробить вашу шкіру гладкою та свіжою. Крім того, використання рисової води заспокоює подразнення та зменшує почервоніння, що робить її ідеальним продуктом для людей із чутливою шкірою.
Щоб повною мірою використати властивості рисової води, слід знати відповідний спосіб її приготування. Найкраще використовувати органічний рис, який не містить хімічних добавок.
Рис відварити у велику кількість води без додавання солі. Коли рис звариться, злийте воду і дайте охолонути.
Також, косметолог зізналася, як зберегти свіжість і молодість шкіри без уколів: всього 5 методів.