Подвійне задоволення за раз: рецепт варення "Вишня у шоколаді", не їжте багато, щоб не бути в цукровій комі
Варення з вишні дуже популярне серед господарок, які закривають консервацію на зиму. Однак з додаванням шоколаду заготівля стає ще кращою до смаку.
Кисло-солодкі ягоди в тягучому шоколадному сиропі - це дуже смачно і красиво.
Таке варення хочеться їсти ложками, подавати до оладок, сирників та млинців. При цьому у рецепті немає нічого складного.
Інгредієнти:
- Вишня 1 кг
- цукор 700 гр
- Чорний шоколад 90 г
- Вода 100 мл
- Какао-порошок 3 ст. л.
- Кориця до смаку
Як приготувати:
Ретельно переберіть вишні та помийте їх під холодною водою. Відкиньте на друшляк і видаліть кісточки. Викладіть ягоди у каструлю. Всипте цукор і влийте гарячу воду. Завдяки невеликій кількості рідини цукор швидше розчиниться, а вишні пустять сік. Додати корицю, потім всипте какао. Шоколад розламайте на часточки і додайте в каструлю до інших інгредієнтів. Перемішайте.
Помийте баночки та підготуйте капронові (металеві) кришки. Для консервування цього варення можна використовувати гвинтові кришки. Каструлю з вишневою заготовкою поставте на плиту. На повільному вогні доведіть до кипіння. Помішуючи, проваріть близько 15 хвилин.
Поки варення варитиметься, простерилізуйте банки. Далі варення можна розливати банками і закривати кришками. Далі потрібно перевернути вгору дном і накрити покривалом.
Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.