Поєднує насолоду та легкість: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт оригінального шоколадного торта
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася, як зробити смачний домашній торт із кремом на молоці та вершковому маслі.
Інгредієнти для бісквіту:
- 8 білків
- 220 г цукру
- 75 г борошна
- 50 г какао
Інгредієнти для крему:
- 8 жовтків
- 100 г молока
- 50 г цукру
- 70 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 100 г шоколаду для прикраси
Спосіб приготування:
Збийте білки до пишної маси, поступово додаючи цукор, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Змішайте борошно з какао і акуратно вмішайте в білкову масу.
Вилийте тісто у форму і випікайте при температурі 180°C близько 25 хвилин. У сотейнику змішайте цукор, борошно та жовтки. Додайте половину норми молока та перемішайте.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, поставте суміш на слабкий вогонь і, помішуючи, дочекайтеся загустіння. Влийте молоко, що залишилося.
Коли крем загусне, зніміть з вогню і додайте вершкове масло кімнатної температури. Збийте крем міксером до однорідної консистенції.
Охолоджений корж розріжте на два шари. Промажте коржі кремом, також порадила "Мастер Шеф" Литвинова. Зверху прикрасьте торт розтопленим шоколадом.