Помідори з яблучним соком замаринуються смачніше, ідеальний рецепт на зиму
Варто спробувати щось новеньке, коли звичайні консервовані помідори набридли.
Томати в яблучному соку з імбиром будуть ароматними та пікантними, зігріють холодним зимовим вечором.
Мариновані помідори із яблучним соком готуються дуже просто. Насамперед слід підготувати:
- Томати – 1 кг;
- Сік яблук – 1 л;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Сіль – 1 столова ложка;
- Імбир сухий – 1 чайна ложка.
Якщо під рукою немає сухого імбиру, можна в кожну баночку додати свіжий шматочок або потерти. Томати повинні бути приблизно однакові за розміром, м'ясисті та стиглі. Є спеціальні сорти томатів для закруток.
Після того як їх вимили і висушили, слід проколоти зубочисткою в кількох місцях. Бажано у плодоніжки, а також серед плода. Банки перед приготуванням слід ретельно промити, стерилізувати та покласти в них томати.
Сік із яблук можна взяти готовий, а можна видавити зі свіжих яблук.
Все гріємо у спеціальній каструлі до кипіння. Томати, що знаходяться у банках, заливаємо приготованою рідиною. Далі слід підготувати досить велику каструлю, щоби там помістилися всі банки. На дно цієї посудини кладемо рушник і на нього ставимо банки. Води слід залити трохи нижче кришок банок та пастеризувати банки протягом півгодини. Після пастеризації, банки слід закрутити і огорнути до остигання. Великі банки розміром 3 літрів потрібно пастеризувати близько години.
Раніше ми повідомляли, що варіть пельмені і все не зваріть правильно: яку помилку ви точно припускаєте, тому що вірите в міф.