Повітряний бісквіт на жовтках: як зробити ідеальну основу для десертів
Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася своїм рецептом ідеальної бісквітної основи для будь-якого десерту.
Бісквіт на жовтках — чудове рішення для тих, у кого після приготування безе або інших десертів залишилося багато жовтків. Цей рецепт точно згодиться!
Вам знадобиться:
- 180 г жовтків (приблизно 8 яєць);
- 70 г цукру;
- 80 г борошна;
- 5 г розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 2 ст. л. гарячого молока.
Заздалегідь підготуйте форму для випікання. Найкраще підійде роз'ємне кільце, дно якого можна обернути фольгою. Збийте жовтки з цукром та ванільним цукром до пишної та світлої маси (близько 7 хвилин).
Потім додайте масло і гаряче молоко, акуратно перемішуючи до однорідності. У два етапи введіть борошно, що просіює, і розпушувач, швидко, але обережно замішуючи тісто, так як воно з часом стає більш м'яким.
Перекладіть тісто у підготовлену форму і випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці 30 хвилин. Не переживайте, поверхня бісквіту вирівняється у процесі випікання.
Дайте бісквіту трохи охолонути, зніміть форму і залиште на решітці для охолодження. Оберніть бісквіт харчовою плівкою і відправте в холодильник на 5-7 годин.
Якщо хочете вищий бісквіт, використовуйте форму діаметром 16 см.