Прямо як в Італії: оригінальний рецепт хлібного супу з капустою та сиром
У соціальній мережі Інстаграм food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood здивував рецептом хлібного супу.
Він розповів, як раніше в Італії любили таким чином "рятувати" хліб і винаходили дедалі новіші та сміливіші рецепти. Такий варіант приготування супу не буде складним, причому хліб вибрати ви можете будь-хто.
Інгредієнти:
- 300 г черствого хліба;
- 1,5 л бульйону (овочевого чи м'ясного);
- 4 ст. оливкової олії або 2 ст. вершкового масла;
- 300 г молодої капусти, нашаткованої;
- Сіль та перець за смаком;
- 200 г сиру фонтину (або замініть його ементалем);
- Дрібка кориці;
- Орегано за бажанням.
Приготування:
Доведіть бульйон до кипіння у великій каструлі. Додайте нашатковану молоду капусту і варіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Наріжте сир фонтину невеликими кубиками.
У жароміцну форму викладіть скибочки черствого хліба. Зверху додайте частину вареної капусти та половину порізаного сиру. Посипте щіпкою кориці.
Повторіть шари хліба, капусти та сиру, потім залийте гарячим бульйоном.
Розігрійте духовку до 200 °C. Поставте форму з хлібним супом в духовку і запікайте 20-25 хвилин, поки верх не підрум'яниться.
Розкладіть готовий суп-рагу по тарілках, зверху полийте оливковою або вершковою олією. За бажанням можна додати орегано для аромату.