Прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків
Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які не знають, які "коники" можна творити на кухні в ці серпневі дні, є рецепт простої та дуже смачної страви. Пшоняна каша та соковиті кабачки з морквою та цибулею – гарне поєднання.
Непоганий варіант гарніру або цілком самостійна вегетаріанська страва.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.
Що нам потрібно із продуктів:
- крупа пшоняна - 150 г;
- кабачок – 200 г;
- морква – 50 г;
- цибуля ріпчаста - 50 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія (для смаження) - 2-3 ч. ложки (20 мл).
Спосіб приготування
Візьміть продукти за списком. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Відправте цибулю у товстодонну каструлю. Моркву очистіть, наріжте тонкими кружальцями і відправте в каструлю.
Влийте 300 мл води, краще відразу окріп. Додати сіль і мелений перець.
Перемішайте і варіть на мінімальному вогні, періодично помішуючи, приблизно 25-30 хвилин, до вбирання води та м'якості крупи. Пшоняна каша з кабачками готова.
Також, запечені, фаршировані баклажани у банках на зиму: на Новий рік стане найкращою закускою.