Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився своїм рецептом приготування смачного хліба на заквасці.
Використовуючи мінімальні інгредієнти та техніку витягування тіста, ви зможете створити ароматний хліб із хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- вода:
- 310 мл для цільнозернового борошна
- 270 мл для звичайного борошна
- 8-9 г солі (чайна ложка із гіркою)
- 80 г закваски або опари
- Велика миска, плівка або пакет для накривання тіста
Приготування:
Влийте воду в борошно і залиште тісто на 1-2 години. Додайте закваску і перемішуйте тісто мокрими руками. Візьміть край тіста, витягніть його та перекладіть на протилежний край. Повторіть цей процес кілька разів з усіх боків, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Накрийте тісто та залиште на 30 хвилин. Додайте сіль і знову перемішайте тісто. Залишіть тісто ще на годину у теплому місці. Підніміть тісто посередині, щоб воно витяглося, і складіть його краї у центр. Поверніть тісто на 90 градусів та повторіть. Залишіть на 45 хвилин і повторіть процес двічі.
"Мастер Шеф" Ярославський додав, посипте стіл борошном, викладіть тісто і поверніть його в рулет вздовж, потім упоперек, заліпивши краї. Помістіть тісто в посипаний борошном кошик або ємність, накрийте рушником і залиште на 30-45 хвилин.
Розігрійте духовку до 250°C і помістіть туди чагарник або чавунну каструлю. Обережно викладіть тісто на пергамент і перекладіть у каструлю, накрийте кришкою. "Мастер Шеф" Ярославський додав, випікайте 30 хвилин під кришкою, потім зніміть кришку і випікайте ще 20 хвилин, зменшивши температуру до 200°C.