Простий рецепт брауні на сковороді: десерт виходить дуже смачним і дієтичним
Український кулінарний блогер Алекс Міль поділився рецептом здорової альтернативи брауні – готується на сковороді, дуже просто, а виходить неймовірно смачно.
Цей десерт, на відміну від класичного брауні, виходить дуже корисним, нежирним і малокалорійним.
Для приготування дієтичної версії брауні на пательні беремо такі інгредієнти:
- яйця - 2 шт.
- молоко (жирністю 1-3%) - 120 г
- сметана 15% - 60 г
- розпушувач - 10 г
- вівсяне борошно (або просто перемелена вівсянка) - 80 г
- какао-порошок - 40 г
- замінник цукру - 20 г
Крім того, для глазурі нам знадобиться 50 г молока та 70 г шоколаду.
Спершу в мисці за допомогою віничка змішуємо до однорідності яйця з молоком і сметаною. Далі додаємо вівсяне борошно, розпушувач, какао-порошок, замінник цукру, добре все перемішуємо – і тісто для брауні готове.
Сковорідку змащуємо топленим маслом і виливаємо в неї наше шоколадне тісто, накриваємо кришкою та готуємо на найменшому вогні приблизно 25-30 хвилин, не перевертаючи. Періодично заглядаємо та перевіряємо готовність, а також щоб дно не пригоріло.
Для глазурі шоколад разом із молоком ставимо на маленький вогонь і розтоплюємо до однорідної маси. Перекладаємо готове брауні на тарілку, зверху поливаємо глазурʼю та лишаємо десерт охолоджуватися.