Простий рецепт ідеальних відбивних: шеф-кухар розкрила фірмовий секрет
Ідеальним рецептом відбивних зі свинини, а також універсальним рецептом кляру, який підійде для будь-якого мʼяса, поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
"За цим рецептом відбивні будуть дуже соковиті та ніжні", – радить шеф-кухар.
Для приготування відбивних нам знадобляться такі інгредієнти:
- свинина (биток) - 800 г
- сіль - 1 ч.л.
- перець чорний мелений - дрібка
- часник - 3 зубчики
- вода сильногазована - 250 г
Для кляру беремо:
- яйця - 2 шт.
- соєвий соус - 2 ст.л.
- сметана - 2 ст.л. (можна замінити на майонез, або змішати сметану з майонезом 50 на 50)
- борошно - 3-4 ст.л.
- сіль - дрібка
Свинячий биток нарізаємо на пласкі шматки товщиною приблизно з палець. Накриваємо мʼясо плівкою та добре відбиваємо.
Для маринаду змішуємо натертий чи вичавлений через прес часник, сіль, перець, а також сильногазовану мінеральну воду. Занурюємо шматки мʼяса в маринад, накриваємо харчовою плівкою та лишаємо маринуватися мінімум на годину, а в ідеалі на три години.
Щоб приготувати кляр, в мисці змішуємо до однорідності яйця з соєвим соусом, сметаною (чи майонезом), борошном і дрібкою солі. Кляр має бути досить густим, як згущене молоко або мед, як на відео.
Замариноване мʼясо з обох боків вмочуємо в кляр та смажимо відбивні на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії. Готуємо на середньому вогні до румʼяності з обох боків.